Genel

Promosyon Ürünlerinde Kullanılan Baskı Teknikleri

İşletmenizi tanıtma amacıyla promosyon ürünleri kullanmanız akıllıca bir tercihtir. Ürünlerin üzerine lazer markalama, serigraf baskı ve UV baskı başta olmak üzere çeşitli baskı teknikleri ile markanıza özel baskı yapılabilir. Bu sayede müşterilerinizin şirketinizi hatırlamalarına yardımcı olmak için verebileceğiniz firmanıza özel bir ürün ortaya çıkar. Kurumsal hediye olarak kullanabileceğiniz bu ürünleri reklam malzemeleri olarak da düşünebilirsiniz. Usb bellek, powerbank, kalem, defter & ajanda, termos & kupa gibi özelleştirilmiş birçok promosyon ürününü çeşitli baskı teknikleri yardımıyla ürettirerek müşterilerinize sunabilirsiniz.

Gelin, günümüzde en çok kullanılan promosyon ürün baskı tekniklerini detaylı bir şekilde inceleyelim.

Fiber/CO2 Tekniği

Lazer Markalama

Lazer markalama, kazıma tekniği ile uygulanan bir baskı yöntemidir. Metal yüzeylere yoğun bir şekilde lazer ışığı yansıtılmakta ve yanma işlemi sayesinde tasarlanan çizim oluşturulmaktadır. Bu yöntem kullanılarak elde edilen baskılar silinmez ve herhangi bir deformasyona uğramazlar.

Örneğin siyah bir kaleme lazer markalama uygulandığında siyah rengin altından ürünün kendi gövde rengi çıkmaktadır. Bu renk genellikle gümüş veya bakır olsa da lazer markalamaya uygun olarak ürettiğimiz parlak yüzeylerle de ayna etkisi verebilmekteyiz.

Uzun ömürlü ve kalıcı olan bu metot, promosyon ve reklam ürünleri için oldukça uygun bir yöntemdir. Promosyon ürünleri olarak sıkça kullanılan USB bellekler, kalemler, ahşap ürünler veya anahtarlıklar gibi bir çok ürün üzerine logonuzu lazer baskı yöntemiyle kalıcı olarak uygulatmanız mümkündür.

Lazer baskı yöntemi fiber ve CO2 lazer makineleri sayesinde pek çok yüzey üzerine uygulanabilir. Diğer baskı yöntemlerine göre oldukça avantajlı olan lazer baskı, marka imajınızın güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Avantajları
Dezavantajları
ipek baskı

Serigraf Baskı Tekniği

Serigrafi günümüzde tercih edilen en popüler aynı zamanda en eski baskı tekniklerinden biridir. Serigrafi yöntemi hemen hemen her promosyon ürününde yaygın olarak tercih edilmektedir. Tekstil ürünleri başka olmak üzere bu baskı tekniğini sıklıkla görmeniz mümkündür. Serigraf baskı yönteminde, tasarımı oluşturmak için her seferinde her renk  için bir kalıp oluşturulmaktadır. Ürünün üzerine yerleştirilen ipek tabaka ile de kalıbın tasarımı mürekkeple ürüne geçirilmektedir. Fırınlandığı takdirde oldukça kalıcı bir baskı olur.

Günümüz teknolojisinin sağladığı imkanlar sayesinde neredeyse tüm logo çalışmaları özelleştirilmiş bir serigrafi baskıya dönüştürülebilmektedir. Bu durum, logonuzun veya marka isminizin orijinalinde nasılsa baskı olarak da aynı şekilde oluşturulmasına imkan tanımaktadır.

Avantajları
Dezavantajları
ultraviole

UV Baskı Tekniği

UV baskı yöntemiyle suya ve güneşe dayanıklı baskılar elde edilebilmektedir. UV kurutma sistemiyle baskı işleminde kullanılan renkler bir saniyeden daha kısa sürede kurumakta ve güneş ışınlarına dayanıklı hale gelmektedir. Sonuç olarak baskılı ürünler, güneş ışınlarının etkisiyle solmamakta ve renklerde matlaşma oluşmamaktadır. UV tekniği kullanılarak elde edilen promosyon ürün baskıları sudan etkilenmemektedir.

UV baskı tekniğinde kullanılan renk çeşitliliği oldukça fazladır. Böylece promosyon ürün tasarımlarında istediğiniz tüm renkleri kullanabilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak promosyon ürünleri üzerine talep edilen her şeyi bastırabilirsini

Avantajları
Dezavantajları
gofre baskı

Sıcak Baskı Tekniği

Gofre baskı olarak da bilinen sıcak baskı; çanta, defter, not defteri, ajanda ve benzeri promosyon ürünler üzerinde uygulanmaktadır. Sıcak baskıda tasarlanan görsele ait metal kalıplar kullanılır. Klişe ismi verilen bu parçalar makineye yapıştırıldığında sıcaklık etkisiyle ürün üzerinde iz bırakarak logonun görünümünü ortaya çıkarır. Bu yöntem promosyon ürününüzün hem kalıcı olmasını hem de daha kurumsal görünmesini sağlamaktadır. Dilerseniz baskılarınız parlak yaldız şeklinde de uygulayabilir, daha şık ve estetik görünümlü promosyon ürünleri hazırlayabiliriz.

Avantajları
Dezavantajları

Öne Çıkan Diğer Baskı Teknikleri

Promosyon amaçlı kullanılan ürünler teknolojik gelişmelere bağlı olarak değişebilmektedir. Hatta zaman içinde yeni promosyon ürün baskı teknikleri de ortaya çıkabilmektedir. Yukarıda yer alan baskı tekniklerine ilave olarak dijital baskı, tampon baskı, ofset baskı, tifdruk baskı ve kabartma baskı gibi birçok baskı tekniğinden yararlanıp  kişiye özel tasarımlarınızı dilediğiniz gibi oluşturabilmekteyiz.

Promosyon ürün seçimi kadar kullanılacak tekniğe de önem vermeniz firmanızın imajı açısından çok önemlidir. Bu nedenle firmanızı ve markanızı en iyi yansıtan promosyon ürünlerini tercih etmeli ve bu ürünleri bastırırken en uygun teknikleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Markanız için en özel tasarımları Doyuk.com.tr’da bulabilir, tamamen size özel promosyon ürünleri ile marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.